Skript

Sølvbestikk

Vi selger alt innen sølvbestikk. Mange unge er igjen opptatt av tradisjoner og ønsker seg sølv som aldri før. Norsk sølv har en lang tradisjon. Det første påbud om stempling av sølv i Norge er fra 1314 da Kong Håkon V bestemte dette. Stempelet er en garanti for kvalitet og godt håndverk. Alle de norske sølvbestikkene er stemplet med 830 S.

Vedlikehold av sølvtøy.

Det er ikke så vanskelig å ta vare på sølvtøyet ditt. Sølvbestikk som brukes ofte trenger ikke så masse puss og pleie som et du bruker sjeldent. Her er noen tips og råd fra oss.

Vask:
Skyll bort matrester rett etter bruk, fordi matrester kan sette mørke flekker hvis det får lov til å tørke. Og da må du pusse bort dette senere. Legg evt. bestikket i varmt såpevann dersom det ikke skal vaskes med engang. (Vær oppmerksom på at noen bestikkdeler har påsatte skaft som bør holdes over vannet. Det er fordi at festemiddelet ikke skal løsnes. Skulle du være uheldig så får vi reparert det for deg.) De aller fleste sølvbestikk tåler at du putter de i oppvaskmaskinen, men du bør holde sølv og stål fra hverandre. Stål kan nemlig lage flekker og riper i sølvbestikket. Ved håndvask bør du ikke bruke for mye oppvaskmiddel og skyll godt før tørking. Tørk bestikket med en myk klut og se til at det er helt tørt før du legger det bort.

Oppbevaring: Det viktigste med oppbevaring av sølvtøy er at det kommer minst mulig luft til og holdes tørt. Du får kjøpt spesiallagde esker og bestikkposer i tekstil. De syrefrie plastikk posene vi har er også veldig rimelige og flotte til å oppbevare sølvtøyet i. Unngå avispapir, gummistrikk og skumgummi både direkte på sølvet og som emballering

Vedlikehold og pussing: Er bestikket ditt lett gulnet holder det at du kjøper en myk spesialklut hos oss. Da kan du bare gni bestikket med kluten og glansen kommer tilbake igjen. Er det sterkt gulnet kan du kjøpe vanlig pussemiddel, da følger du bare bruksanvisningen så får du et bra resultat. For å få en fin glans kan du først prøve å legge sølvbestikket i varmt såpevann noen minutter, og deretter tørker det med en myk klut.

Her er noen av mønstrene vi har:

Tele, Elisabeth, Rose, Drage, Minne, Lilje, Arve, Opphøyet rose, Anitra, Romanse, Tradition, Prinsesse, Dobbel Rokkoko, Edel, Juvel, Erindring, Oldemor, Rosendal, Bankett, Aase, Tone, Laila, Panser, Korvall, Fasett, Åre, Ringebu, Diplomat, Blåklokke, Lillemor, Trofast, Valdres

Levert av